(0318) 57 15 02 info@vermeijlogistics.nl
Locatie en routebeschrijving Klik hier

Laadruimte is een belangrijk aspect om in de gaten te houden wanneer je goederen vervoert met een oplegger. Het is essentieel om te weten hoeveel er nog in een oplegger past, zodat je zeker weet dat je de maximale capaciteit benut en op een efficiënte manier kunt laden.

Er zijn twee belangrijke maten voor pallets die vaak gebruikt worden bij het transport van goederen: de europallet en de blokpallet.

Een europallet is een standaardpallet die in Europa wordt gebruikt en heeft een afmeting van 1200 x 800 millimeter (lengte x breedte).

Een blokpallet is een variant op de europallet en heeft een afmeting van 1000 x 1200 millimeter (lengte x breedte).

Om de laadmeters te berekenen voor beide soorten pallets kun je simpelweg het aantal pallets vermenigvuldigen met het aantal laadmeters per pallet.

Voorbeeld:

Als je 12 europallets hebt, heb je 12 x 0,4 = 4,8 laadmeter.
Als je 12 blokpallets hebt, heb je 12 x 0,5 = 6 laadmeter.

Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de pallets en de hoeveelheid laadruimte die ze innemen wanneer je goederen vervoert, zodat je zeker weet dat je op een efficiënte manier kunt laden en de maximale capaciteit van je oplegger benut. Door de laadmeters te berekenen kun je precies weten hoeveel ruimte je nog over hebt en kun je efficiënt plannen wat je vervoert.

Als je hulp nodig hebt bij het efficiënt plannen van je lading en het maximale uit je oplegger wilt halen, neem dan gerust contact op met J.A. Vermeij Logistics BV. Wij staan klaar om jou te helpen met al je logistieke vragen en behoeften. Onze deskundige medewerkers kunnen je advies geven over hoe je het maximale uit je oplegger kunt halen en je helpen om efficiënt te plannen wat je vervoert. Neem gerust contact met ons op om te zien hoe wij jou kunnen helpen.